lördag 11 september 2010

Lasagne

Mitt favoritrecept på lasagne kräver sin tid. Minst två timmar men gärna längre för att tomatsås och färs ska bli bra. Riktigt bra.

Tomatsåsen består av två förpackningar krossade tomater, en passerade tomater, minst 5 vitlöksklyftor och en halv gul lök. Börja med att fräsa lök och vitlök. Tillsätt tomat. Släng i några små körsbärstomater för lite fyllning om så önskas. Krydda med oregano och låt koka i minst 30 minuter. Tillsätt basilika och koka i 10 minuter.

Färsen ska brynas och kryddas och peppras. Använd resten av löken och någon vitlökslyfta om så önskas. Blanda med tomatsåsen och låt koka i minst 20 minuter.

Smörj en form, sätt ugnen på 175 grader. Blanda ricottaost och 2-3 ägg samt lite salt och basilika. Låt stå ett par minuter i kylen. Använd färska lasagneplattor.

Börja med såsen, sedan plattor, och därefter ost. Upprepa och avsluta med ost överst. Ställ in i ugnen i 30 minuter. De sista 10 minuterna ska mozzarellan på och det hela är klart när mozzarellan har smält och ser god ut.

Steg ett


Steg två


Alles klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar