söndag 28 november 2010

Saffranskaka

Idag är det första advent och då ska det smaka jul. Jag bakar alltid en saffranskaka enligt följande recept. Den ska bli lite kladdig så att man känner hur syndig man är.


Saffranskaka
Sätt ugnen på 175 grader
Ingredienser:
200 gr smör eller margarin
1 paket saffran och en sockerbit
2 ägg
3 dl socker
1 och en halv dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Smörj och bröa en rund form gärna med avtagbarkant.
Smält matfettet. Stöt saffranet i en mortel med sockerbiten. Ha i saffranet i smöret precis när det har smält och rör om. Ta av spisen och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, smör och mjölk. Rör om så det blandas. Blanda mjöl och bakpulver. Häv ned i smeten och rör om tills allt är blandat.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Ta ut när den är lite kladdig så blir den riktigt god. Om man vill kan man strö över lite florsocker. 

Dessvärre ingen blid men den är god ändå. Fungerar även andra årstider men godast nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar