fredag 26 november 2010

Snabba Cash

Vet du hur bra den här filmen är? Eller boken? Kommentaren kommer från en elev som aldrig läser men som älskar Jens Lapidus. Så kanske är den så bra som min elev tycker.

Johan "JW" Westlund pluggar på handelshögskolan och hänger på de hetaste ställena på Stureplan. Samtidigt så arbetar han med att köra svarttaxi för att kunna leva det liv han vill. Jorge har just rymt och gömmer sig från den jugoslaviska maffian. JW hittar Jorge nedslagen och misshandlad i skogen. Han tar med honom hem och nu börjar de båda tillsammans med Abdulkarim. Detta får maffian med Radovan i spetsen att skicka ut sin bästa torped Mrado för att ta hand om Jorge och skrämma de andra bort från affärerna.

JW fixar så de kan tvätta sina pengar via en bank. Samtidigt inleder han ett förhållande med Sophie. Det är inte lätt att leva två liv alla gånger.

Jag tycker att Snabba Cash är en bra film. Den är framförallt bra för att vara en svensk film med lite action i. Framförallt tycker jag att det är modigt att göra en film i Sverige där en mängd personer pratar två språk. Sedan tycker jag att det är kul att se en film utan Mikael Persbrandt/Nykvist. Det är bara ett plus. Filmen är uppbyggd på ett bra sätt. Det finns spänning och det finns en sorg i vad som sker. Jag ska nog erkänna för min elev att den var bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar