söndag 21 november 2010

Två gamla godingar

Här sitter jag och skriver seminarieinlägg och väntar på min lasagne samtidigt som Strul med Björn Skifs går i bakgrunden. Det finns två filmer av Skifs som jag gillar och efter Strul är Joker den andra.

Strul handlar om Conny, kemiläraren, som blir satt i fängelse eftersom man tror att han har tillverkat och sålt knark. Därinne kommer han i kontakt med ett gäng skurkar som kan ta sig ut och in fängelset och planerar en kupp mot myntverket. En dag när han är ute räddar han en tjej. En kvinnlig polis som Conny blir lite intresserad av och träffar under sitt alias Rutger Jönåker. Som han säger själv, det är struligt just nu.

Joker, är en film om en svensexa som går åt pipan med kidnappning, nazister, Globen och italienska hitmän. I centrum finns Nicke som planerat sin kompis Pelles svensexa och nu måste rädda honom innan något annat händer och innan bröllopet.


Jag gillar båda filmerna för de är lite gulliga och roliga på sitt sätt. De är bättre än många Sällskapsresan-filmer även om de aldrig kommer att gå till svenska filmhistorien som nyskapande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar