söndag 3 april 2011

Serier - vad är det med dem?

Det finns många TV-serier som är så bra den första säsongen. Det är som att se en film varje gång och man längtar till nästa avsnitt. Sedan händer det något. Det kommer en säsong två. Och den är inte alltid så bra. Eller ens lite bra. Det händer att en del serier bara blir en säsong långa av just denna orsak.

Varför kan man då fråga sig? Ja, jag vet faktiskt inte. Kanske är det så att manusförfattarna slänger in allt. Nu jäklar ska vi se till att huvudrollsinnehavaren gifter sig, skiljer sig, provar sex med tjejer, yngre killar eller knarkar. Släng in ett mord, lite misshandel, en våldtäkt och en kvinna med hämndbegär. Gärna innan avsnitt fyra. Så vad ska du som författare göra sedan?

Orsaken är att jag är lite trött på alla serier som drar runt med samma handling om och om igen. Nej, men jag kan inte vara i förhållande så jag pajar alla jag är i. Jag är ett otroget äckel så jag fortsätter att vara ett otroget äckel. Jag är grymt mobbad så alla fortsätter vara det.

Sedan är det så mycket prat om vem som har ihop det med vem. Alltså, jag tänker på mina räkningar, på mitt jobb, på naturen, vad jag ska äta och min semester. I serier verkar de bara prata om sina förhållanden oavsett när. Låter jag trött? Jag är det. Jag vill att det ska hända lite annat. Drama har jag på jobbet varje dag. Minsta lilla problem ska ältas om och om igen. Vill jag se det på TV? Nja, jag ska nog rensa i serier jag ser och bara se saker som inte påminner om min vardag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar