lördag 31 augusti 2013

Efter sylt kommer....

........paj. Det blev således en blåbärspaj att avnjutas på kvällskvisten.


Ingredienser
1 liter blåbär
2 msk potatismjöl
1/2 dl socker

Smuldeg:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200°

Lägg blåbären i en pajform. Blanda med potatismjöl och socker. Rör smör, socker, havregryn och socker till en smulig deg. Smula degen över blåbären. Grädda pajen ca 25-30 minuter. Ät den gärna ljummen med vaniljvisp eller glass till. Smuldegen kan man variera som man vill. Jag har i lite kli ibland för extra tuggmotstånd. 


Rensade blåbär. Igen. 

Socker och potatismjöl i en form
Färdig, eller ja, den ska värmas lite till.

3 kommentarer: