söndag 23 mars 2014

2. Det här är feminism inte för mig…

Feminism är inte att kalla alla för hen eller uppfostra alla till hen. Vårt kön är vårt kön men ibland kan det vara bra att ha ett könsneutralt ord och inte använda man. Tänk på det en stund.

Feminism är inte mansförakt. Visst det finns feminister som säger att män är djur men det får stå för dessa individer. Precis som att alla män inte slår kvinnor hatar inte alla feminister män. Varför skulle jag hata män och på vilket sätt skulle det göra något bättre.

Feminism är inte heller att ersätta alla män och bli ett matriarkat. Vi vill ha samma förutsättningar som män. Män är inte bättre för att de är män och ska inte gynnas för det. Det ska aldrig råda tvivel på varför någon får högre lön, eller ett arbete. Det ska ha att göra med individ och inte kön.

Feminism är inte heller att göra flickor till pojkar eller tvärtom. Det är att låta individer vara individer och att se det unika hos varje person.

Det är mycket som inte är feminism egentligen men som många hakar upp sig på. Det jag för mitt liv inte förstår är hur människor påstår att det inte går att vara feminist. Är du inte för jämställdhet då? Dessutom är feminism inte heller att fokusera på frugårman, eller lika många kvinnor som män på sedlar. När fokus hamnar där handlar det om att förringa det som är kärnan i feminismen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar