söndag 30 maj 2010

Mor ror

Jag kommer ihåg min Läsebok från början av 1980-talet där mor rodde och far var rar. Kanske var det för att det skulle vara bokstavsrim men jag kan tänka mig att det hade lite med jämställdhetstanken att göra likväl. Jag minns att jag läste den med pappa. Det var när han fortfarande läste någorlunda bättre än jag. Mamma läste inte läxor med mig förrän mellanstadiet och aldrig matte. Det var alltid pappas ämne.

Idag så hyllar vi alla mammor i Sverige och jag hoppas att alla har haft en bra dag. Det är den bästa förmån man som kvinna kan få. Många säger att det är ett jobb men det förstår jag inte. Den kärlek och lycka ett barn kan ge kan väl inte jämföras med att sitta och rätta en hög med uppsatser eller prov? Då tycker jag synd om alla som tänker så.

Min mamma har fått sin favoriträtt idag, chokladmousse med smak av mint och sedan två böcker och en kaffebryggare. Låter kanske tråkigt men älskar man kaffe lika mycket som att läsa är detta en högtid. Dessvärre blev det inte biljetter till Diggiloo som var vårt första alternativ. Vi bokade och inte kom det någon bekräftelse så vi körde en omgång till. Inga biljetter och inget bokningsnummer denna gång heller. Efter tredje gången gav vi upp. Hoppas att det inte kommer tre omgångar nästa vecka. Då får vi väl sälja dem på Tradera.

Grattis mamma på Mors dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar