lördag 11 december 2010

Oskuldens tid

På en liten internatskola i England regerar ett simhopparlag med sin lärare miss G i spetsen. De tränar och tränar men har aldrig tävlat. En dag kommer en ny flicka till skolan. Fiamma heter hon och kommer från Spanien. Hon är en talangfull simhopperska och helt plötsligt är Di inte den självklara favoriten. Fiamma försöker anpassa sig men hon känner stor hemlängtan och vill bara till sin far. Miss G blir mer och mer intresserad av Fiammas bakgrund och detta gör Di väldigt arg. Deras inbördes förhållanden får konsekvenser för alla inblandade.

Eva Green, som egentligen är mest känd för att ha spelat bondbrud, gör rollen som Miss G. Det gör hon bra även om hon går omkring och låter som Nicole Kidmans version av Virginia Woolf. Annars är det en typisk internatfilm. Flickorna i filmen gör ett bra jobb. De känns helt rätt för sina roller och man nästan känner hur knepig denna värld kan vara. Filmen är gjord av Jordan Scott. För filmnördar där ute - Ridley Scotts dotter.

Denna film är värd att se om man gillar kostymdrama men också om man gillar lite kontroverser. Jag skulle kunna tänka mig se denna med mina elever och då kanske prata läraretik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar