söndag 18 september 2011

Den förlorade symbolen

Bokvärldens svar på Jack Bauer är tillbaka. Robert Langdon har blivit kallad till Washington D.C av gode vän Peter för att hålla ett tal inför en grupp människor i Capitolium. Peters privatplan har hämtat Robert. Peter är frimurare och högt uppsatt i organisationen. Detta har betydelse för handlingen och framförallt för den person som kidnappat Peter och vill att Langdon ska hitta det försvunna, hemliga ordet som är en del av frimurarlegenden.

Det är en hissnande färd genom staden när Langdon försöker lösa mysteriet och har CIA-agenter och chef samt mördaren efter sig. Språkligt är detta ingen höjdare men det finns ett smart spänningsmoment i hur Brown skriver sin bok. Det gör att det inte går att sluta läsa ibland. Slutet är dessutom ganska så överraskande.

Jag gillar Browns böcker för att de är som actionfilmer. Underhållande för stunden men inget som stannar kvar. Man lär sig kanske lite och man får en ökad spänningspuls en stund. Jag funderar på om det kommer att komma en fortsättning på boken eller om Langdons liv och leverne aldrig mer kommer att förgylla den litterära världen. Den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar