måndag 20 februari 2012

Ve och fasa

Tänk dig att drottningen av Storbritannien skulle börja visa tydliga tecken på att vara en boknörd. En riktig en och och inte bara någon som läser lite då och då. Nu pratar vi smått besatt. Det blir värre och värre. Det blir så jobbigt för hovet att sir Kevin, hovsekreteraren, inte drar sig för att skicka bort drottningens läsassistent eller att alliera sig med en skum rådgivare till premiärministern.

Tydligen är det så att man i drottningens krets inte läser. Läser gör bara människor utan liv och som inte har några intressen. Drottningen har sitt land, sina hundar och annat att hålla reda på. Dessutom, varför pratar hon litteratur med andra statschefer eller när hon bjuder in författare till slottet.

Alan Bennett har skrivit en mycket kort men mycket rolig bok. Den är egentligen en riktigt smart bok som berättar mer om bokberoende överlag än om den brittiska drottningen. Rachel Molin är uppläsare och bokens tempo passar en kvinnlig röst.

Jag lyssnade mig igenom detta snabbt. Det är inte så svårt att fångas av det komiska i boken och vilja lyssna klart. Läs den om du vill ha lite roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar