söndag 8 september 2013

Spenatsoppa

Det fanns lite spenat kvar i frysen så det fick bli soppa till kvällen. Den var god kan jag upplysa om :).


Den är från Hemmets Journal någon gång för länge sedan. Det är beräknat till två personer och sedan är det bara att dubbla. Det har jag gjort här. 


Ingredienser
200 g färsk spenat eller fryst tinad
2 tsk matfett
1 ½ msk vetemjöl
4 dl kycklingbuljong av fond
1 dl mjölk
Salt
Peppar
2 krm körvel
Kokta ägg
Bröd

Gör så här
Skölj den färska spenaten. Fräs den i matfett i en gryta tills bladen sjunker ihop.

Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med buljong och mjölk. Låt sjuda 3 minuter. Mixa ev. sönder spenaten med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och körvel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar