söndag 13 maj 2018

Guardians of the Galaxy vol. 2



Den udda grupp av människor, djur, rymdvarelser och träd som bildades i förra filmen (gotg som den kallas i förkortning) återkommer här. De är ju väktare i galaxen men denna gång går det allt annat än bra. De råkar kanske göra några av sina uppdragsgivare något arga. Eller något är väl en underdrift. Väktarna blir jagade och det gör att de skadar sitt skepp rejält. När de landar på en planet, för att laga sitt skepp, får de ett besök, av Peters pappa. Peter, en produkt av en utomjording och en jording, togs från Jorden när han var ung och har levt med Ravagers och framförallt Yondu.

Ego tar med sig halva gruppen till sin hemplanet och resten stannar kvar. Det är Rocket och Groot som stannar kvar för att laga skeppet och för att vakta deras fånge, Nebula. Det visar sig att Ego inte bara är ett namn och de där uppdragsgivarna är inte helt ute och cyklar.

Alltså, visst detta är action och lite komedi men jag är antagligen för trött eller för ointresserad av karaktärerna. Den får inte tag på mig och kanske är det för att jag faktiskt inte läst något av dessa i serietidningsform. Det är också ganska mycket kiss- och bajshumor som jag kände mig för gammal för. Jag har läst andra och förstår deras driv annorlunda. Eller så är det bara för att det känns så lökigt. Jag vet inte riktigt vad men något gnager och jag ser men känner inget för dem.

De kommer att dyka upp i nästa film Infinity War. Groot är egentligen den enda som jag känner har lite önskan att det ska gå bra för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar